Teambox

Belbin test

 

Volgens de bekende theorie van dr. Meredith Belbin zijn er negen teamrollen te identificeren. Daarbij kun je onderscheid maken tussen een functionele, organisatorische en persoonlijke rol. Afhankelijk van de doelstelling, wat je wilt bereiken met een team, heeft ieder team een ideale samenstelling. Een team bestaande uit alleen maar creatievelingen loopt het risico te verzanden in ideeën. Een team bestaande uit alleen maar uitvoerders loopt het risico veel werkzaamheden te verzetten zonder aansprekend resultaat. Een team dat zich hier bewust van is kan door het toebedelen van taken en functies aansturen op een betere werking van het team met bijbehorend resultaat.

bron; https://www.123test.nl/groepsrollentest/

 

Uitslagen

Jannick = groepswerker.

De meeste punten gaf je aan de rol: Groepswerker (18 punten)

De groepswerker is zorgzaam, conflictvermijdend en gericht op harmonie. Hij of zij vindt het fijn om mensen te helpen. De groepswerker zal zich over het algemeen vrij mild opstellen en weet mensen diplomatiek te benaderen. Mensen zullen de groepswerker over het algemeen waarderen. Hij of zij heeft een luisterend oor en zorgt voor een goede sfeer binnen het team.

Wicher = bedrijfsman

Bita = bedrijfsman

Tessa = groepswerker

Tom = monitor

 Nature

 
Ik ben persoonlijk van mening dat we in de definitiefase ons moment van optimale samenwerking hebben beleefd. Dit is het moment waarop we onze plan van aanpak voor ons project moesten inleveren. Dit is een cruciaal moment in de aanloop naar het project. Je krijgt een GO of een NO GO, dit wil zeggen dat je verder kunt werken of dat je eerst je plan van aanpak nog moet veranderen. In eerste instantie kregen wij een NO GO omdat er een aantal punten van het plan van aanpak niet helemaal in orde waren. Vervolgens hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we met onze docent Hiske Wiggers besproken wat er verandert moest worden. Hierna hebben we met zijn allen duidelijk gemaakt wat er nog gedaan moest worden en hoe we dit voor elkaar konden krijgen. Dat hebben we goed opgepakt met zijn allen en daarmee hebben we er voor gezorgd dat ons plan van aanpak goed gekeurd werd. Dit was dus een erg belangrijk moment omdat we ons nu volledig op de uitvoering van ons project konden richten. 
 
We hebben onze momenten van optimale samenwerking met ons studieteam besproken. Hier is uitgekomen dat wij optimaal samenwerken als we onder druk staan. Dit is een al een paar keer voorgekomen, ook in het 1e blok. Toch brengt dit vaak wel wat spanning met zich mee, maar elke keer als we écht iets moeten doen, weten we optimaal samen te werken en krijgen we het voor elkaar.
 
 
Wat kunnen jullie als team leren van de natuur (ganzen)?
 
"Ganzen vliegen bewust vol in de wind om daarna een tijdje uit de wind te mogen vliegen"
 
Ik denk dat wij als team hier wel wat van kunnen leren. Wij doen vaak opdrachten op het allerlaatste moment. We hebben tot nu toe alles op tijd ingeleverd maar doordat dit vaak op het laatste moment gebeurt, brengt dit veel stress met zich mee. Dit is niet echt bevordelijk voor ons team. We hebben allemaal de kwaliteiten om de opdrachten goed te maken. Als we er voor zorgen dat we op tijd met de opdrachten beginnen, en deze optijd af hebben, is er daarna tijd om wat te "relaxen".